TTC Zoersel verlengt titel beertje pingVerslag

Op 10 maart 2019 werd voor de derde keer het provinciaal jeugdtornooi "beker beertje ping" georganiseerd. Place to be: Sporthal balsakker te Lille.

Op deze regenachtige zondag beloofde het een moeilijke dag te worden voor onze jeugd. Door enkele afwezigheden moest coach Werner Bickx puzzelen om een zo hoog mogelijke kans te maken om te winnen. Daardoor moesten enkele van onze spelers een categorie hoger spelen dan ze normaal zouden spelen. Maar de tactiek worp zijn vruchten af, daarover later meer.

Bij de preminiemen jongens kwamen Vince Wouters en Jordi Bistiaux als eerste in actie. Zij zorgden respectievelijk voor een 5e en 6e plaats in hun reeks. Bij de miniemen jongens traden Thibault Geivers en Lander Joossens aan. Thibault werd knap 6e in deze reeks, Lander behaalde een 14e plek.

Bij de miniemen meisjes behaalde Zoersel haar eerste twee podiumplaatsen! Lotte Wouters werd tweedes en Sana Wouters vervolledigde het podium op de derde plaats.

In de reeks van de cadetten jongens had Zoersel maar 1 speler: Milo Wouters die in een zware reeks 7e werd.

Yenthe Lembrechts speelde een reeks hoger bij de cadetten meisjes en behaalde hier een knappe 4e plaats!

Broer Jochem Lembrechts en Jitse Wouters namen de junioren jongens voor hun rekening. De zwaarste reeks van dit tornooi. Jochem behaalde hier een mooie derde plaats, Jitse werd 5de.

Fran Laenen is een vaste podiumplaats voor TTC Zoersel en dat was dit jaar niet anders, ze behaalde het goud bij de juniores meisjes en behaalde zo waardevolle punten voor de club.

Bij de -21 jongens verdedigden Ewout D'Hooghe en Wout Geluykens de clubkleuren van Zoersel. Ewout werd 4e en Wout behaalde de 5e plaats. Ten slotte kwam Hanne van Ginneken op bij de -21 dames. Zij werd vierde in deze reeks.

Voor de eindoverwinning was het tot de laatste moment in spanning afwachten. Uiteindelijk mocht onze jeugd de beker voor een tweede keer op rij boven het hoofd tillen. Geelse werd runner-up met een verschil van 15 punten.

De jeugdwerking dankt alle ouders, supporters en coaches die aanwezig waren op het tornooi en er mee een overgetelijke dag van maakten.

Als onze jeugd volgend jaar nog eens wint, blijft de wisselbeker in de club. Wordt ongetwijfeld vervolgd...